16. 6. 2015

Letní školka Prahy 7 pro děti od 3 do 8 let bude otevřena od 20. července do 21. srpna a uleví tak rodičům, kteří nemají jinou možnost hlídání. Zprovozněním letní školky plní Strana zelených jeden ze svých předvolebních slibů.

„Je mnoho rodičů, kteří i v letních měsících musí do práce a babička není vždy po ruce. Pevně věřím, že řada z nich uvítá možnost, umístit své dítě do kolektivu vrstevníků s odborným dozorem a zajímavým programem, a to až do 21. srpna,“ uvedla radní Prahy 7 pro školství, zdravotnictví a sociální politiku Silvie Kratochvílová.

Letní školka bude otevřena v prostorách FZŠ Umělecká a MŠ U Studánky, týdenní turnus včetně celodenního stravného vyjde na 1200 Kč. Informace o přihlášce najdete na webu Prahy 7.

Zprovoznění školky v letních měsících byl jedním z bodů volebního programu Koalice PRO 7 (pod jejíž hlavičkou kandidovala i Strana zelených). I na splnění dalších slibů z oblasti vzdělávání a volného času dětí se intenzivně pracuje.

„Pokud vše půjde podle plánů, vrátí se ještě letos dětská knihovna na Letnou. Pracujeme také se starostou na rozšiřování kapacit školek a podařilo se nám navýšit příspěvek na žáka pro základní školy,“ přibližuje některé z dalších novinek radní Silvie Kratochvílová.