26. 5. 2014

Hlasování v referendu o hazardu v Praze 7 dopadlo zcela jasně a drtivá většina hlasujících chce Prahu 7 zcela bez heren a hazardu. Referendum díky nižší účasti bohužel není závazné, přesto je ale výsledek zcela jasným zadáním pro zastupitele Prahy 7 tak, aby obratem požádali o nulovou toleranci zastupitelstvo hlavního města Prahy.

„Především velmi děkujeme všem hlasujícím v referendu! Těší nás, že občané a občanky přišli a hlasovali o budoucnosti heren. Výsledek je zcela jasný a proto na příštím jednání zastupitelstva navrhneme podání žádosti o nulovou toleranci,“ říká zastupitel Strany zelených a iniciátor referenda Ondřej Mirovský.

graf

“Obyvatelky a obyvatelé Sedmičky dali najevo, že chtějí svou městskou část bez heren. Udělali to tak důrazně a jednoznačně, že by jejich názor měl být pro vedení Prahy 7 závazný. Občané se domnívají, že bezpečnost v Praze 7 je přednější než beztak sporný ekonomický přínos heren do rozpočtu. Předpokládám, že radnice tento názor bude respektovat bez toho, aby bylo nutné opakování referenda v nejbližším možném termínu,“ říká bezpečnostní expert Koalice PRO 7 Ondřej Fér.

Facebook