25. 10. 2014

Děkujeme za podporu všem našim voličům! Strana zelených bude mít na Praze 7 tři zastupitele a díky celkově příznivým výsledkům se těšíme na práci pro naši čtvrť v radniční koalici. Zelený zastupitel ze sedmičky usedne také na magistrátu.

KOALICE PRO 7, za kterou kandidovali zástupci Strany zelených, SNK-ED, Pirátů a Nezávislých, získala v říjových komunálních volbách na Praze 7 11,5 procenta a skončila tak na druhém místě za uskupením Praha 7 sobě. Znamená to pro nás celkem čtyři zastupitelská křesla pro Ondřeje Mirovského, Sylvii Kratochvílovou, Františka Voseckého za Stranu zelených a Davida Večeřu z SNK-ED.

Vzhledem k programové blízkosti začala ještě v den vyhlášení výsledků koaliční jednání s vítězem voleb a otevírá se tak široký prostor pro prosazení velké části našeho programu.

Ve volbách do Zastupitelstva hlavního města Prahy získala TROJKOALICE (SZ, KDU-ČSL, STAN) 11,22 %. Mezi zelenými zastupiteli usedne na magistrátu i Ondřej Mirovský z Prahy 7.

Úspěch jsme zaznamenali také v senátních volbách, kdy ve druhém kole v Obvodě 27, kam patří i Praha 7, uspěl námi podporovaný kandidát profesor Václav Hampl.

Děkujeme všem našim voličům za podporu a těšíme se na práci pro naše město!