10. 4. 2014

Od počátku dubna probíhají zápisy do mateřských škol. Kvůli nedomyšleným a chybným krokům předešlých vedení radnice Prahy 7 je v nich nedostatek míst. Přestože by se tento zásadní problém dal snadno vyřešit, radnice sedmičky setrvává v nečinnosti.

Přestože Praha 7 dlouhodobě trpí nedostatkem míst pro děti v mateřských školkách, nepodniká současné vedení radnice tvořené koalicí ČSSD a ODS nic pro to, aby se tento neuspokojivý stav změnil. V souvislosti s probíhajícím zápisem do mateřských škol na to upozornila Strana zelených.

Mateřská školka v Kostelní ulici prošla náročnou rekonstrukcí v hodnotě přibližně 45 milionů korun. Ačkoliv se jedná o značnou investici, nevyřešila situaci pro všechny děti a zejména rodiče, kteří chtějí do práce“ uvedla zastupitelka Strany zelených Silvie Kratochvílová.

Podle Zelených měla radnice investovat do stavby montovaných dřevostaveb. Ty by pomohly pomoct desítkám rodičů, kteří své děti jen s největšími obtížemi umísťují i do předškolních zařízení. Mnoho z nich se musí obracet na školky mimo sedmičku. Cena jediné dřevostavby se přitom pohybuje okolo deseti milionů korun.

Radnice přitom mohla už ve volebním období 2002 až 2006 celý problém bez komplikací řešit.

Jednalo se o projektu výstavby nové mateřské školy ve vnitrobloku ulic Strojnická, Schnirchova, Janovského a Šimáčkova. Projekt byl dotažen do fáze pravomocného stavebního povolení, vybrán byl i dodavatel stavby. Projekt hodila přes palubu ODS při hlasování o finančním krytí,“ připomněl zastupitel Prahy 7 za SNK-ED David Večeřa.

Strana zelených se rozhodla poskytovat rodičům dětí, pro které ve školkách v Praze 7 není místo, alespoň konzultace, které jim pomohou tíživou situaci vyřešit.

Bližší informace poskytne zastupitelka Zelených Silvie Kratochvílová na telefonním čísle 603 464 813

(of)