18. 3. 2014

Radnice Prahy 7 chce spravovat areál Výstaviště, přitom se nedokáže starat ani o vlastní majetek. Za plánem navíc možná stojí zákulisní zájmy místních politiků.

Rada Prahy 7 hlavnímu městu navrhla, že by od 1. ledna 2015 za roční pronájem 21 milionů korun spravovala Výstaviště. Jde bohužel o další z řady nekoncepčních nápadů, které od vedení této městské části vycházejí. „Nedávno zdejší starosta navrhoval megalomanskou lanovku propojující Prahy 6, 7 a 8,“ připomíná Ondřej Mirovský, zastupitel Strany zelených na Praze 7. „Stejně přemrštěný je i nápad vzít si na zodpovědnost obří areál Výstaviště.“

Praha 7 se přitom nedokáže hospodárně starat ani o vlastní majetek, jak ukazuje likvidace kulturního domu Vltavská, neschopnost opravit některé chátrající školy, chaotické pronájmy nebytových prostor nebo podezřelá bytová politika. „Obecní byty se Praze 7 se často privatizovaly do rukou lidí z okruhu radnice,“ říká zelená zastupitelka Silvie Kratochvílová. „Radní Kopecký z ČSSD a syn místostarosty Neuberga z ODS se kvůli přidělení bytu dokonce vydávali za sociální případy.“

Za plánem kontrolovat Výstaviště možná vězí komerční zájmy lidí spjatých se současným vedením radnice Prahy 7. Předsedou pražské ČSSD je Karel Klíma, člověk z okruhu Václava Kočky a bývalý ředitel Výstaviště. Klíma i Kočka sedí také ve vedení ČSSD na Praze 7.

Kontakty: Ondřej Mirovský, zastupitel MČ Prahy 7, tel. 724 833 286